Information om renovering med start v. 16

Totalentreprenad, fastighetsrenovering enligt underhållsplan V16, 2018 i Brf Gotthard 4.

Det blir en omfattande upprustning av föreningens gemensamma fastighet. Var beredda på vissa störningar i samband med arbetet som kommer att utföras. Sandå AB är vår totalentreprenör och de har stor erfarenhet av liknande projekt.
När vi utför så kallat sedvanligt underhåll får du som hyresgäst ingen hyresreduktion.
Renoveringen omfattar: Tak, fönster utsida, fasad, stuprännor, entrédörrar, gårdsdörrar, grindar, butiksfönster, balkonger golv o tak, balkongräcken, plåttak på gård, gårdstrappa, fastighetens sandstens partier, samtliga entré-gatt, även lokalernas.

  • Tider för entreprenaden preliminärt start V16 och preliminärt avslut V38. Arbetstider generellt måndag- fredag 07.00-16.00 men kan bli längre beroende av väder.

Byggnadsställningar kommer att finnas på gatusida och gårdssida. Gatusidan tas ner så fort som möjligt med hänsyn till våra lokalhyresgäster.

Våra entreprenörer kommer att använda vår gård till faciliteter samt förvaring av material.
Samtliga hantverkare har ID 06 identifikation.

Hur påverkas jag?

I lägenheten: Ca 4-5 dagars arbete av fönstermålning. Gardiner och rullgardiner mm ska plockas bort, samt en arbetsyta på 1,5 meter ska frigöras framför fönsterna.  Tider för detta kommer att aviseras i trappan av entreprenören inför start. Du kan själv stanna hemma eller kan lämna din nyckel till entreprenören. Vi återkommer med hur nyckelhanteringen ska hanteras.

Balkong: Ska vara helt tömda på allt befintligt material, såväl golv som tak. Detta ska vara klart till V16 och gäller under tiden som entreprenaden pågår.

Gården: Cykelparkering är inte möjlig på gården under entreprenadtiden. En ramp kommer att placeras i källartrappan så möjlighet finns till cykelförvaring i det egna förrådet. Observera att cyklar inte får placeras i källargångarna där det måste finnas fria utrymningsvägar! Vi hänvisar till kommunens cykelparkering utanför fastigheten.  Detta ska vara klart 2018-04-12 för start V16 och gäller under hela entreprenaden. Cyklar som inte är borttagna 2018-04-12 kommer att lämnas in till polisens hittegods.

Lokaler: Fönsterrenovering sker på utsidan. Dock ska entré-gatt göras fritt från allt material. Såväl väggar som tak.

Som i alla entreprenader så är det viktigt att tidsplanen hålls, därför informerat vi redan nu att eventuellt stillestånd och kostnader för vår entreprenör på grund av icke utförda åtgärder av boende eller tillgång till lägenheter (enligt ovan) kommer belasta den enskilda medlemmen/hyresgästen då denna kostnad inte ska belasta föreningen dvs övriga medlemmar eller boende.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen