Nyhetsbrev 3

Nyhetsbrev 3. 2018

 

Tidsplan för entreprenaden: Vi ber er observera att denna tidsplan är preliminär utifrån fastighetens behov av åtgärder:
Takarbete, fasad och balkonger: V. 20 -28, v 29-31 övrigt
Byggställningar plockas ner: V. 29 - 33
Lägenheter fönstermålning: V. 32 -  38. Arbetet påbörjas V 32 i lägenheterna med start i Östra Förstadsgatan 35 A och därefter Östra Förstadsgatan 35 B och avslutningsvis Kungsgatan 35. Arbetsordningen är att börja på plan 6 och arbeta sig neråt i varje trappa. Fönstermålningen avslutas med fönsterputsning utsida i varje lägenhet. Entreprenaden kan komma att pågå i 2-3 lägenheter samtidigt med anledning av torktider. Beräknad tid per lägenhet 4-5 dagar.
Entreprenad avslut: V. 38
Tyvärr var det felskrivning i första informationen om entreprenadens avslut där v. 28 skulle varit v.38, vi ber om ursäkt för detta.  Denna blev korrigerad på vår hemsida.

Avisering för tillträde till lägenheterna: Sandå AB kommer avisera i trappan vilken vecka de kommer att påbörja arbetet. Samt aviseras i er brevlåda 2 dagar innan de behöver tillgång till er lägenhet. Beräknad tidsåtgång/lägenhet 4- 5 arbetsdagar. Gardiner och rullgardiner mm ska plockas bort, samt en arbetsyta på 1,5 meter ska frigöras framför alla fönster. De kommer att skyddstäcka gångyta till fönster och arbetsyta vid fönster.

Tillgång till lägenhet: Ni har möjlighet att komma överens med Sandå, om vilket alternativ som passar er bäst:

  1. Lämna nyckel till Sandå varje morgon 07.00, Sandå lägger nyckeln i brevlådan när de är klara för dagen ca 16.00.   
  2. Lämna nyckeln till Sandå under hela åtgärden.
  3. Själv vara hemma under dagen! Detta gäller då hela dagen då entreprenören är i behov av raster, att hämta material mm och behöver kunna komma och gå.
  4. Grannsamverkan gällande nycklar.

Kom överens med Sandå redan första dagen om hur ni vill göra. Telefonsamtal till entreprenören undanbedes. Har ni frågor, funderingar kontakta i första hand styrelsen. Sandå föredrar själv ett alternativ där de slipper nyckelhantering.

Tömning av balkonger: Entreprenören har informerat styrelsen att alla balkonger ej är tömda, påminner nu så detta sker och att den stillestånds-kostnad entreprenören får belastar den enskilde.

Hyreslokal: Tyvärr har en av våra lokaler blivit rånade. Ingen kom till fysisk skada vilket vi är tacksamma för. Vi hoppas polisen kan finna den skyldiga med hjälp av den kameraövervakning som finns i butiken.

Behandling av personuppgifter: Fr.o.m. 25/5 2018 gäller den nya GDPR-lagen som ersätter PUL. Detta är en skärpning av hur personuppgifter får hanteras. Enbart nödvändig och berättigad information får sparas. Informationen ska hanteras på ett säkert sätt. Information som inte längre behövs ska gallras. Brf Gotthard 4 har Bredablick som ekonomisk förvaltare som har allt klart av lagring av personuppgifter till den 24/5 2018. Ett personuppgiftsbiträdesavtal har signerats och godkänts av styrelsen. Styrelsen har information i Google Drive på endast namn, lägenhetsnummer, telefonnummer samt vissa e-postadresser vilket begränsas via användarnamn och lösenord. 

Information med anledning av ställda frågor: I princip får en bostadsrättshavare inte företa någon ändring utanför sin lägenhet. De delar av huset som finns utanför lägenheten bestämmer föreningen över. Samma gäller föreningens mark. Vill en bostadsrättshavare utföra någon åtgärd som påverkar huset eller marken krävs föreningsstämmans tillstånd. Enligt stadsbyggnadskontorets översiktsplan bedöms vår fastighet vara av särskilt värde i kulturhistoriskt miljöhänseende. Även länsstyrelsen pekar ut vårt hus att vara av särskilt värde. Det innebär att det finns regler för vad man får göra för förändringar och som inte är tidstypiska för huset. Önskas mer information kontakta styrelsen eller sök information på Bostadsrätterna.

Årsmöte: 31/5 2018 klockan 18.00, plats Big Bowl Östra Förstadsgatan 32, Malmö. Välkomna!

Med vänliga hälsningar Styrelsen